Mijn motto:

INSTANT HAPPINESS

Pure geluksmomentjes onderstrepen,
dat omschrijft Concept Charlie het beste.

STA ME TOE ME EVEN VOOR TE STELLEN

Als ik aan het ontwerpen ben,
heeft de tijd geen vat meer op mij.

Hallo, ik ben Charlotte.

Ik ben opgegroeid in Schilde, de groene rand van Antwerpen en woon ondertussen in Halle (Zoersel), samen met mijn man Stéphane en onze zonen Jules (°2018) en Emile (°2021). 

Hoe Concept Charlie geboren werd?

Na mijn studies communicatiewetenschappen, ging ik aan de slag bij een grafisch bureau als accountmanager. Daar kreeg ik de microbe van het ontwerpen te pakken. De grafische ontwerpers toverden een briefing om tot een knap, visueel concept. Dat wou ik ook kunnen! In 2016 begon ik aan een 2-jarige avondopleiding ‘Grafisch Vormgever’ bij Syntra. Intensief, maar oh zo leerrijk. Ik verloor soms de tijd uit het oog en vulde mijn weekends met ontwerpen. Op die manier ontdekte ik al snel wat mijn hartje deed overslaan: gelegenheidsdrukwerk (geboortekaartjes, trouwuitnodigingen, feestuitnodigingen…) ontwerpen. De babyboom binnen mijn vriendinnengroep zorgde voor het perfecte testpubliek. Heel snel kreeg ik veel vraag en begon het idee van Concept Charlie te rijpen.

Het uitwerken van kaartjes en uitnodigingen maakt me instant gelukkig. Vertrekken vanuit een idee van de klant en daar iets moois van maken tot het helemaal perfect is! De trouwdag, de geboorte van een kind of een ander mooi feest zijn de meest memorabele dagen in iemands leven. En daar horen de nodige toeters en bellen bij! Jouw wensen via mijn ontwerpen in een feestelijk concept gieten, dat is de bedoeling van Concept Charlie.

little stories

Wat anderen je willen vertellen over Concept Charlie.

De communicatie verliep supervlot! We moesten niet lang wachten om verschillende designs te ontvangen en die zaten ook meteen in de juiste richting. Op voorhand hadden we wel een idee van hoe ons kaartje er zou uitzien, maar Charlotte heeft ons supergoed geholpen om dat idee uit te werken. Een echte aanrader!

Steffi

Charlotte was meteen mee met ons concept! Alles werd tot in de kleinste details aangepast tot het 100% naar onze wens was. We zijn nog steeds superblij met het resultaat! Ook voor ons tweede kindje werken wij graag terug met haar samen.

Caroline

Charlotte begreep direct wat we voor ogen hadden. We zaten echt op dezelfde golflengte! Door haar professioneel advies kregen we ons droomkaartje voor een ster van een dochter!

Els

Charlotte heeft al het drukwerk verzorgd voor onze trouw (van uitnodigingen tot menukaarten en champagnelabels, noem maar op) en is momenteel het geboortekaartje van onze dochter aan het uitwerken. Als ik iets in mijn hoofd heb, weet ik heel goed wat ik wil en ben ik moeilijk te overtuigen van alternatieven. Het is alleen niet altijd evident mijn ideeën uit te drukken aan een ander. Dat maakt mij, volgens mij, geen gemakkelijke klant. 🙂 Charlotte begreep altijd snel welke richting ze uit moest gaan en zonder opdringerig te zijn, slaagde ze er telkens in om er haar eigen toets aan te geven. Met een beter resultaat als gevolg. Elke opmerking (hoe onnozel en detaillistisch ook) verwerkte ze met de glimlach tot we 100% tevreden waren.

Pamela

Het toeleven naar een baby’tje is sowieso al heel spannend, maar het was toch wel een magisch momentje toen Charlotte haar eerste ontwerp voor het kaartje van Filippa doorstuurde. Meteen spot on!
Het was dan ook vanzelfsprekend dat we haar ook vroegen om het kaartje voor de kleine broer te ontwerpen. Het zijn twee totaal verschillende kaartjes geworden, maar elk perfect passend bij onze twee totaal verschillende kindjes. Ze hebben nog steeds een heel speciaal plekje op hun kamertje. Dank u Concept Charlie!

Annelies

Het was superfijn samenwerken met Charlotte. Haar voorstellen kwamen helemaal overeen met wat ik in mijn hoofd had. Het resultaat was dan ook prachtig!

Charlotte

Professionaliteit vol eigenheid met de puntjes op de i! <3!

Annelien

Vlotte dame die heel goed luistert naar jouw wensen! Ze ontwierp exact wat ik voor ogen had! Kortom, ze maakt dromen waar.

Joke
Share the love!

Let's stay in touch

FOLLOW CONCEPT CHARLIE

Krijg je graag handige tips in je mailbox?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief